X

Almere Oosterwold, woning Ubuntulaan

Het project betreft een woonhuis met daaronder een werkruimte. Het is ontworpen door de opdrachtgever (Arjan Schilling). Davids heeft het ontwerp daarna uitgewerkt tot een plan dat gerealiseerd kon worden. De vormgeving is oorspronkelijk geïnspireerd op een 8 hoekige hooischuur met een bewegend dak. Bij de uiteindelijke uitwerking van het plan is het plan door de plaatsing op een verhoging in het landschap meer de vorm van een toren. In de verhoging is de werkplaats weggewerkt in het landschap. Hierdoor het de woning eigenlijk onbedoeld een echte blikvanger in het plan van Almere Oosterwold geworden. De naam Motte is nu eigenlijk meer van toepassing vanwege de verschijning en de hoge plaatsing in het landschap. De wens was een ecologische en daarmee echt duurzame woning te realiseren. Vanaf de verhoging in het terrein is dat volledig gelukt door de het toepassen van prefab stro elementen in de wanden en het dak. De combinatie van prefab stro elementen en de vormgeving met het feit dat men de woning zelf gebouwd heeft is uniek. Het object is daarmee een voorbeeld van de mogelijkheden in het bouwen met natuurlijke materialen.